Print deze pagina Zoek door deze website

 

Dierenambulance Noord-Overijssel

 

Telefonisch te bereiken op 088 - 811 3388

Vanaf 1 juni 2009 rijdt de Dierenambulance Noord-Overijssel in de gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen en Hardenberg. Inmiddels is het werkgebied van de Dierenbescherming vergroot en heeft zij ook een contract met de gemeenten Olst-Wijhe en Raalte voor het vervoer van zwerf- en in het wild levende dieren vanaf januari 2010.

De gemeenten Ommen, Dalfsen en Hardenberg hebben een contract met dierenpension de Crull in Den Ham voor vervoer en opvang van zwerfhonden en katten. In deze drie gemeenten zal daarvoor contact gezocht moeten worden met dierenpension de Crull.

De politie en de burgers van de gemeente Staphorst kunnen in alle gevallen contact opnemen met de ambulance omdat die gemeente voor vervoer een contract heeft met de Dierenambulance Noord-Overijssel.
De honden en katten die de dierenambulance in de gemeenten Raalte en Olst-Wijhe ophaalt worden naar het Zwols Dierenasiel gebracht.

In het werkgebied wordt, als Dierenbescherming Noord-Overijssel, samen gewerkt met o.a. de volgende asielen/opvangen:
- Zwols Dierenasiel;
- Dierenopvang Koningen;
- Dierentehuis De Kluif;
- Konijnenopvang.

Meer informatie over bovengenoemde opvangen vindt u elders op de site.

In Nederland rijden zo'n 90 dierenambulances. Sommige dierenambulances zijn van een particulier, andere zijn van de Dierenbescherming. De Dierenbeschermingsambulance Noord-Overijssel rijdt in de gemeenten Staphorst, Dalfsen, Ommen, Hardenberg, Raalte en Olst-Wijhe. Hiermee is er een gesloten keten van dierennoodhulp (opvang en vervoer).

De dierenambulance rijdt uit voor ieder gewond, ziek of gevonden dier. Hiermee wordt de zorg aan dieren in nood verhoogt. De ambulance is dan ook 24 uur per dag en 7 dagen in de week bereikbaar. Ook kunnen mensen die geen vervoersmogelijkheden hebben voor hun dier, tegen een geringe betaling een beroep doen op de dierenambulance. Bijvoorbeeld als men met het dier naar de dierenarts moet of als men een overleden dier wil laten cremeren of begraven.

Om de dierenambulance rijdende te houden is de stichting afhankelijk van derden. Uw gift is van harte welkom. De gift kunt u overmaken op bankrekeningnummer 30.53.15.358, t.a.v. Dierenbescherming Noord-Overijssel o.v.v. dierenambulance.

Wilt u de dierenambulance sponsoren, neemt u dan contact op via 088 - 811 33 88.

Via dit telefoonnummer kunnen wij u ook direct doorschakelen naar andere organisaties, zoals Amivedi of een dierenasiel.